”Från ord till handling” med Helsingborgsdeklarationen

Konkret Syds VD Linn Wähler är delaktig i Helsingborgsdeklarationen och medverkade i en paneldebatt veckan efter påsk.

Helsingborgs stads målsättning är att vara klimatneutrala 2030, i linje med Sveriges vision om noll nettoutsläpp av växthusgaser senast till 2045. Under Helsingborgsdeklarationen samlas engagerade företag för att tillsammans diskutera och kroka arm för att samverka kring gemensamma mål.

Linn Wähler, VD Konkret Syd, är delaktig i arbetet och medverkade i en paneldebatt veckan efter påsk om hur regionens företag kan arbeta konkret med den komplexa frågan.

Bland annat diskuterades just frågans komplexitet, att bli klimatneutrala till 2030 är en stor utmaning:

”Vi behöver släppa på vår prestige och börja be om hjälp och jobba med varandra som bollplank. Det krävs att alla hjälper till inom alla områden och samverkar över gränserna. Vi behöver satsa ännu mer på bland annat fossilfria transporter, utbyggnad av elnäten och infrastrukturen för laddstationer.”

Näringslivet och Helsingborgsdeklarationen fortsätter sitt arbete framåt i olika fokusgrupper och samverkansmöten där involverade aktörer delar insikter och hjälper varandra prestigelöst för en bättre framtid i regionen. 

Helsingborg, sommar, Foto: Sebastian Yarar, Pixabay.

Helsingborgsdeklarationen är ett initiativ som samordnas av Helsingborgs stad. Syftet är att möjliggöra en ökande klimatomställning genom konkreta samarbetsprojekt. Satsningen innebär att staden tillsammans med aktörer från hela logistikkedjan tar sikte på att Helsingborgsregionen ska bli Europas mest snabbrörliga och hållbara logistiknav.


Vill du veta mer om hur Konkret Syd kan hjälpa din verksamhet?

Kontakta Linn Wähler: 📧 linn.wahler@konkret.se


Nästa
Nästa

Vi har skrivit kontrakt med Akademiska Hus