Genom att använda vår sajt godkänner du att vi sparar cookies.

Läs mer.

En byrå med ständigt fokus på att inspirera och skapa lösningar

Jöran Fällman

Grundare och VD

joran.fallman@konkret.se +46-8 545 667 51

Festen var över. Ingen pratade längre om det glada 80-talet. Finanskrisen hade tagit sitt fasta grepp om samhället. Då, strax efter julen 1991, bestämde vi oss för att starta Konkret Affärskommunikation!

Det kan ju så här i efterhand verka fullständigt galet att vi vågade satsa på en nystartad reklambyrå när de kunder som inte hade gått i konkurs i alla fall hade köpstopp.

Men det var faktiskt det som var lite av poängen. Branschen suktade efter en reaktion. Och som vårt namn antyder, så hade vi en lika enkel som tydlig idé:

Konkret Affärskommunikation ska vara en affärsmässig partner som erbjuder kvalitativa produktioner med hög kreativ nivå och god service till överskådliga priser.

Ingen efterfrågade längre 80-talets flashiga image-kampanjer till orimliga priser. Kunderna ville istället göra avgränsade men effektiva insatser där de efteråt kunde mäta effekterna av sina investeringar.

Nu har det snart gått 30 år sedan starten. Vi har sett branschen förändras på både bredden och djupet, konjunkturer som har avlöst varandra och där knappast en enda marknadskanal längre är sig lik.

Men en sak har inte förändrats nämnvärt. Det som i början av 90-talet kanske var en ren nödvändighet för att överleva, är lika aktuellt än idag. Nämligen att kunderna uppskattar en seriös och affärsorienterad samarbetspartner, som vill arbeta utifrån en tydlig plan med en klar målsättning och där alla parter vill se ett tydligt resultat.

Så välkommen till oss på Konkret! Vi finns på ett betryggande stenkast från Stureplan och vi gör inte mycket väsen av oss. Men det är väl precis som det ska, för det är ju trots allt ni som ska synas och höras som ett resultat av vårt gemensamma arbete tillsammans.

Vi ses!

Vision

Vår vision är ”Hållbar kommunikation för en växande framtid”.
Med hållbar kommunikation menar vi att olika kommunikationslösningar (oavsett media) ska hålla över tid och hjälpa kunden att spara tid till sin kärnverksamhet. Kommunikation skall bidra samt driva tillväxt - kort sagt bidra till en växande framtid.

Affärsidé

Vi ska vara en affärspartner för medelstora och stora företag, där vår kompetens samt service ska överträffa kundens förväntan. Vi ska utveckla tjänster som gör att vi långsiktigt arbetar tillsammans med våra kunder och därigenom blir en stark partner. Vårt fokus är att fortsätta specialisera oss inom såväl tryck som digitala medier.

Företagskultur

Vår företagskultur bygger på tre kärnvärden som genomsyrar vårt arbete och vårt beteende. Allt handlar om hantverket, den magiska blandningen av bra idéer och nyckelfärdigheter som kommer till liv i våra händer. Med en genuin nyfikenhet, ett ömsesidigt förhållningssätt, skapar vi förtroende och tillit vilket skapar goda relationer, trygghet, lönsamhet och hälsa. Allt vi gör syftar till att engagera och inspirera - både hjärtan och sinnen hos våra kunder och deras kunder.

Miljö och hållbarhet

Konkret är väl medveten vår verksamhets direkta och indirekta miljöpåverkan. Vi arbetar proaktivt och löpande med miljöåtgärder och bidrar därmed till ett långsiktigt hållbart samhälle. Det kan handla om miljömedvetna materialval, mindre tryckupplagor och smarta val av marknadskanaler. När det är möjligt väljer vi även samarbeten med leverantörer som delar vår syn på miljöarbete. Genom detta synsätt ska vi långsiktigt stärka vår verksamhet och vårt varumärke.

Socialt ansvar (CSR)

För oss är det viktigt att visa och ta ett socialt ansvar genom att ge tillbaka till det samhälle och den stad vi lever i.

Vi har valt att stödja Stadsmissionens enorma och fantastiska arbete för att göra Stockholm till en mänskligare stad för alla, och då framför allt för människor som lever i utsatthet. De arbetar med att främja delaktighet, oavsett ekonomisk situation och bakgrund och att förebygga utanförskap.

Läs gärna mer på Stadsmissionens hemsida. Bli bidragsgivare ni med!