Vi bidrar till unik uppfinning

GloveU DT100-maskinen 

Hygiene Platforms AB är ett svenskt innovationsföretag som lanserar ett patenterat system för att ta på sig engångshandskar som eliminerar korskontaminering och avfall. GloveU DT100-maskinen applicerar automatiskt handsken på handen på mindre än 3 sekunder. Systemet minskar korskontaminering (att bakterier från en källa överförs till en annan) med 99%, sparar en arbetsdag per användare och månad och minskar handskavfallet till nära noll.

Över 100 miljarder engångshandskar används varje år och efterfrågan ökar. Kostnaderna för dålig handhygien är höga, särskilt inom livsmedels- och hälsovårdsindustrin. Livsmedelsverkets matförgiftningsrapporter visar att dålig handhygien är den näst vanligaste bidragande orsaken till matförgiftning. I EU är den årliga kostnaden för sjukhusförvärvade infektioner (HAI) 7 miljarder euro och resulterar i 16 miljoner extra dagars sjukhusvistelse och 110 000 dödsfall.

Uppfinnaren Håkan Löfholm fick idén till GloveU vid en delikatessdisk när han väntade på att expediten drog på sig engångshandskar. ”Varför inte låta en maskin göra det istället”, tänkte han. ”Det skulle spara tid, förbättra hygienen och minska risken för korskontaminering.”

Konkret fick uppdraget att koppla upp GloveU-produkten via en IoT-plattform och utveckla ett backend-system för uppföljning och övervakning. "GloveU är en enastående produkt och vi är glada över att ha kunnat bidra med vår mjukvaruexpertis", säger Krister Arledal, VD på Konkret.

GloveU DT 100 kommer att vara i produktion i maj 2023. Den kan beställas redan nu via företagets hemsida www.gloveu.se. Kontakta info@gloveu.se för en demo.
GloveU:s pressmeddelande »


Vill du veta mer om systemlösningarna som vi utvecklat för GloveU?
Hör av dig; petter.kvarnfors@concreteit.se eller ring 08-616 86 80.

Föregående
Föregående

Kunskapskalender

Nästa
Nästa

Vi har etablerat oss i södra Sverige