Genom att använda vår sajt godkänner du att vi sparar cookies.

Läs mer.

14 februari 2020

Inkludering är kärlek

Som kommunikationsbyrå känner vi ett ansvar för att våra kunder och deras kunder ska känna igen sig i den kommunikation vi skapar. Vi förstår vikten av ord- och bildval, både för att spegla verkligheten och för att hjälpa till att forma framtiden och inte fastna i dåliga stereotyper.

Men det är så klart inte bara vi som gillar inkludering; i slutet av januari presenterades årets nya emojis. De senaste åren har vi sett ett stort fokus på inkludering – under några år har fokus legat på en variation av hud- och hårfärger, 2019 såg vi bland annat emojis för rullstolsburna, synnedsatta och samkönade par och i år ligger ett stort fokus på könstillhörighet.

2020 års nya emojis. Detta införlivas i senaste Unicode-standarden under våren och beräknas finnas i allas mobiler i slutet av året.

En dag som idag är det förstås extra viktigt att alla får känna sig sedda och respekterade. Mer kärlek på internet, helt enkelt!