Genom att använda vår sajt godkänner du att vi sparar cookies.

Läs mer.

31 oktober 2019

Death by Powerpoint!

Death by powerpoint

Vi får väl erkänna att PowerPoint kanske inte har varit en riktig dödsorsak, men det har nog lett till att intresset och idéer dött ut. Vi fångade därför upp vår Powerpoint guru Jonas Gullman för tre snabba tips till hur du ska undvika Death by PowerPoint.

Våga skala ner på textinnehållet för att lyfta fram ditt budskap.
Om all text som du ska säga står på varje slide så kommer åhörarna läsa innehållet och sedan vänta på nästa slide, medan du fortfarande står och pratar om punkt ett. Skala därför ner texten på dina slides och få åhörarna att lyssna på dig istället för att läsa vad du skriver. 

Dölj innehåll
PowerPoint och animeringar, ja det kanske väcker ett obehag. Men animeringarna finns där av en anledning. Exempelvis om du har en punktlista i din presentation. Låt då åhörarna bara se punkt ett tills det att du pratat klart. Därefter kan du animera fram punkt två med en enkel toning. 

Använd rätt mall för rätt innehåll
Om du ska ha en slide med två bilder och en rubrik eller en slide med endast ett stort diagram. Hitta då en layoutsida som passar för just det innehållet. Upplever ni dock att ni saknar layoutsidor, lugn vi är ju bara ett knapptryck ifrån er.

Behöver ni hjälp med PowerPoint? Kontakta oss så bokar vi in en tid och går igenom ert behov.